کاتاراکت یا آب مروارید عامل اصلی نابینایی در جهان است. براساس ارزیابی سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر بین 16 تا 20 میلیون نفر در سراسر جهان در نتیجه این بیماری بینایی خود را از دست دادهاند.
پروتئینها در لنزهای چشم از هم باز شده ، وضعیت آشفتهای پیدا میکنند و پیگمانهایی تجمع مییابند که باعث تار شدن لنزها و نهایتا منجر به نابینایی میشوند.
فرآیند عادی افزایش سن عدسیهای چشم را سختتر و تار میکند و لذا باعث افزایش شیوع این بیماری در افراد سالمند میشود.
اکنون دانشمندان راهی را یافتهاند که به جلوگیری از آب مروارید غشایی که در کورتکس یا غشای عدسی چشم ایجاد شده و به تدریج از خارج عدسی به مرکز آن میرسد، کمک میکند.
تحقیقات جدید نشان میدهد هر چه مصرف کربوهیدرات بیشتر باشد، احتمال ابتلای زنان به این نوع آب مروارید بالاتر است.
کربوهیدراتها عمدتا شامل قند و نشاسته هستند که بدن آنها را به گلوکز، قند سادهای که سلولهای بدن را تغذیه میکند، تبدیل مینماید.
محققان میگویند دریافت زیاد این ترکیبات احتمال قرار دادن عدسی چشم را در معرض گلوکز افزایش میدهد.
البته در اینجا نوع کربوهیدراتی که باید از آن پرهیز کرد، ساده و مرکب مشخص نشده است.
کربوهیدراتهای ساده حاوی قند هستند مانند آنچه در میوه وجود دارد و به سرعت به گلوکز تبدیل میشود.
کربوهیدراتهای مرکب در اکثر محصولات دانهای وجود دارند و کندتر هضم میشوند.
در یک رژیم غذایی مناسب، میزان کلی دریافت کربوهیدرات زیاد نیست. در ضمن برای دریافت این ترکیبات بهترین نوع آن را مصرف کنید که شاخص قندی (GI) آن کم و محتوای فیبرش بالا باشد