سالمندان اراک ،بیایید با هم به آینده فکرکنیم

مجموعه مقالاتی پیرامون سالمندان آلزایمری

سالمندان اراک ،بیایید با هم به آینده فکرکنیم

مجموعه مقالاتی پیرامون سالمندان آلزایمری

25 درصد سالمندان ایران هیچ‌گونه بیمه درمانی ندارند

معاون توانبخشی بهزیستی با اشاره به این‌که جمعیت سالمندی در ایران تا سال 2050 به 25 میلیون نفر می‌رسد، گفت: در زمان حاضر 25 درصد از جمعیت 5 میلیون نفری سالمندان کشور تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازفارس، کاظم نظم‌ده، عصر دوشنبه در جلسه دیدار غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس شورای اسلامی (‌در روز سالمند) از آسایشگاه کهریزک‌ افزود: در زمان حاضر 600 میلیون سالمند بالای 60 سال در دنیا زندگی می‌کنند که این میزان در سال 2050 میلادی به 2 میلیارد نفر در جهان می‌رسد.

وی ادامه داد: سالمندی بیماری نیست بلکه روند طبیعی عمر است، در اکثر کشورهای دنیا سن 60 سالگی را زمان شروع سالمندی می‌دانند ولی برخی کشورها نیز آغاز سالمندی را از سن 65 سالگی می‌دانند با این حال ممکن است افراد زیادی زودتر یا دیرتر از این زمان سالمند شوند.
وی گفت: در زمان حاضر سوئد با 5/17 درصد جمعیت سالمند پیرترین کشور دنیاست و پس از آن کشورهای ایتالیا، بلژیک، یونان بالاترین میانگین سنی را در بین کشورهای دنیا دارند.

نظم‌ده افزود: میانگین سنی ایرانیان 30 سال پیش 4/17 سال بود ولی این شاخص در سال 2000 میلادی به 7/21 سال افزایش یافته است و البته روند پیرشدن جمعیت کشور با تغییراتی که هرم جمعیتی کشور ایجاد شده، رشد شتابانی گرفته است.

وی گفت: سال 55 تعداد سالمندان کشور یک میلیون و 700 هزار نفر بود ولی این میزان در سال 85 حدود 5 میلیون و 100 هزار نفر برآورد شد و پیش‌بینی می‌شود جمعیت سالمند ایران در سال 2050 میلادی به 25 میلیون نفر بالغ شود که حدود یک چهارم جمعیت آن زمان است.

به گفته وی، در زمان حاضر 2/5 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند.

معاون سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که حدود 7 درصد سالمندان کشور به تنهایی زندگی می‌کنند، 30 درصد با فرزندان و 70 درصد با همسر و فرزندانشان زندگی می‌کنند اما میزان زندگی تنها در بین زنان سالمند 8/12 درصد و در بین مردان سالمند 8/2 درصد است.
نظم‌ده گفت: از جمعیت 5 میلیونی سالمند کشور اکنون حدود 3 میلیون نفر تحت پوشش یکی از سازمان‌های بیمه‌ای یا حمایتی هستند، یک میلیون و 300 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد، یک میلیون و 600 هزار نفر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی و بازنشستگی و حدود 100 هزار سالمند نیز در 250 مرکز نگهداری تحت پوشش بهزیستی زندگی می‌کنند.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود تعداد زیادی از دو میلیون سالمندی که اکنون اطلاعات آن‌ها را نداریم تحت پوشش بیمه روستائیان یا فرزندانشان باشند اما این رقم‌ها تا آخر امسال با تکمیل اطلاعات بانک جامع اطلاعات سالمندان ایران مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: باورهای غلط درباره سالمندی که این دوران را زمان زندگی غیر‌فعال می‌دانند، فعالیت‌های موازی بین دستگاه‌های مسئول، ضعف آماری از وضعیت سالمندان، پوشش ناکافی بیمه و عدم کفایت سیستم بهداشت و درمان مهم‌ترین چالش‌های سالمندان در ایران است.
وی گفت: در عوض احترام گذاشتن به سالمندان در فرهنگ ایرانی ـ اسلامی ما، وجود 30 سازمان مردمی فعال در حوزه سالمندی، تکالیف قانون برنامه برای سالمندان از جمله فرصت‌ها و مزیت‌های سالمندی در ایران است.

در این مراسم علاء‌الدینی و اشرف بهادر‌زاده، اعضای هیئت مدیره آسایشگاه سالمندان کهریزک و صوفی‌نژاد، قائم مقام مدیر عامل این آسایشگاه به شرح خدمات و سابقه این مرکز پرداختند.

آسایشگاه کهریزک 36 سال پیش به همت مرحوم دکتر حکیم‌زاده پایه‌گذاری شد و اکنون در 400 هزار متر مربع 1700 سالمند، معلول و بیمار مبتلا به ام اس را نگهداری می‌کند و شعبه دوم آن نیز در محمد‌شهر کرج در حال تأسیس است.

گرچه این مرکز با کمبودهای مالی مواجه است اما توانسته است با نگاه علمی به مقوله سالمندی با دایر کردن مدرسه، مهد کودک، سینما، تئاتر و همه عناصر زندگی شهری در محیط آسایشگاه فضایی مشابه یک زندگی پویا را برای سالمندان فراهم کند، بسیاری از پرسنل این آسایشگاه در همان محل آن سکونت دارند و به علت اعتبار این مرکز و اعتماد مردم به آن روزانه ده‌ها نفر نذورات خود را به این مرکز می‌آورند یا برای خدمت رسانی به معلولان و سالمندان مقیم این مرکز از راههای دور به آسایشگاه سالمندان کهریزک می‌آیند.

 منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد