آب انگور، مغز سالمندان را تقویت می کند
تحقیقات نشان می دهد، مصرف آب انگور باعث افزایش حافظه سالمندان میشود.
دکتر فریده محسنی راد، متخصص تغذیه به باشگاه خبرنگاران گفت: آب انگور می تواند مهارت های حرکتی و شناختی را افزایش دهد و بهبود قابل توجهی در حافظه سالمندان ایجاد کند.
وی افزود: مصرف آنتی اکسیدان هایی که در مواد غذایی طبیعی وجود دارد، بهتر از انواع مصنوعی آنهاست و در این راستا نوشیدن آب انگور به دلیل آنتی اکسیدان هایی که در آن وجود دارد، از عقب افتادگی ذهنی و مهارت های روانی و جسمی افزایش سن جلوگیری می کند.
بیشتر زنان سالمند از افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن بیاطلاع هستند
نتایج یک نظرسنجی نشان داد که اکثر زنان انگلیسی نمیدانند خطر ابتلا به سرطان سینه با بالا رفتن سن افزایش پیدا میکند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، این تحقیق که از سوی انجمن مراقبت در برابر سرطان سینه در انگلیس بر روی 1000 نفر صورت گرفته، نشان داده است که از هر 10 زن، 6 نفر نمیدانند که افزایش سن، خود یک عامل خطرزای قوی در ابتلا به سرطان سینه است.
آمارها حاکی از آن است که بیش از 44 هزار نفر در سال در کشور انگلیس مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده میشوند که 80 درصد از این موارد در سنین بالای 50 سال رخ میدهد.
متخصصان میگویند: بسیاری از زنان جوان بی جهت نگران این مساله هستند در حالی که زنان مسن درک نمیکنند که در معرض خطر هستند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که 58 درصداز زنان نمیدانند که با بالا رفتن سنشان، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند در حالی که زنان در گروه سنی 18 تا 24 سال بیشتر از این مساله آگاهی دارند.
این انجمن اعلام کرد که فقدان آگاهی در این زمینه به ویژه متوجه زنان در گروه سنی بالای 70 سال میشود، به طوری که یک سوم از زنان در این گروه سنی معتقد نیستند که کنترل کردن سینهها در این سن امری ضروری است.
نارسایی قلبی، باعث زوال عقل می شود
تحقیقات نشان می دهند ارتباط بین نارسایی قلبی و افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل یا آلزایمر در سالمندان بیشتر است .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران گلرخ مقدسی در تحقیقات پایان نامه ای خود به بررسی ارتباط میان نارسایی قلبی و زوال عقل پرداخت.
این پژوهش بر روی هزار نفر بالای 75 سال که 205 نفر آنها در آغاز تحقیق به نارسایی قلب مبتلا بودند نتیجه گرفته شد: احتمال ابتلا به زوال عقل در سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی 84 درصد و احتمال به آلزایمر در این سالمندان 80 درصد افزایش می یابد.
همچنین نتایج این پژوهش نشان داد احتمال ابتلا به زوال عقل به علت نارسایی قلبی در بیمارانی که تحت درمان دارویی برای کاهش فشار خون بودند، 38 درصد کاهش می یابد.
سالمندان در معرض سوء تغذیه
سوء تغذیه یکی از مشکلات جدی و مهم سالمندان در جامعه است و بالارفتن سن، احتمال بروز اختلالات تغذیه ای نیز بیشتر می شود.
دکتر وفائی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود:میزان شیوع سوء تغذیه در سالمندان در مطالعات گوناگون از 29 تا 61 درصد گوناگون گزارش شده است.
وی گفت: تغذیه نامناسب تهدیدی برای وضعیت سلامت تلقی می شود که می تواند میزان بروز بیماری های مزمن و ناتوان کننده، مشکلات گوارشی احتمال ابتلا به عفونت، تأخیر در بهبودی به دنبال صدمات را افزایش می دهد.
وفایی تصریح کرد: اطمینان از بهداشت تغذیه ای برای سالمندان منجر به کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی و کمبود کیفیت زندگی آنها می شود.
چاقی بر حافظه سالمندان تاثیری ندارد
در حالی که کم وزنی سالمندان با مراحل اولیه بیماری آلزایمر مرتبط است، چاق بودن و اضافه وزن داشتن، مشکلی در حافظه آن ها به وجود نمی آورد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری مدیکال نیوز تودی در حالی که چاقی در بالارفتن فشارخون، بیماری های قلبی و دیابت سهیم است اما خطری برای حافظه سالمندان ایجاد نمی کند.
به گفته محققان، در حافظه یا عملکرد شناختی سالمندانی که دارای اضافه وزن و یا چاق هستند هیچ تغییر مهمی ایجاد نمی شود.
بنابراین گزارش، در حالی که تحقیقات قبلی نشان می داد که چاقی در افراد میانسال خطر ابتلا به دماسن یا آلزایمر را افزایش می دهد، این یافته ها بیانگر آن است که چاقی در دوران سالمندی، تاثیری بر حافظه افراد ندارد.
این یافته ها با تحقیقات قبلی در این مورد که کم وزنی در سالمندان می تواند سرآغاز بیماری آلزایمر باشد سازگار است./ن
افزایش مراقبت های بهداشت سالمندان
مرکز کنترل و پیگیری بیماری های آمریکا از بالا رفتن سطح بهد اشت سالمندان خبر داد.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از پایگاه خبری وب ام دی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا(CDC) اعلام کرد: جمعیت آمریکایی ها پیر نمی شود بلکه با بالا رفتن سنشان آنها سالمند تر از گذشته می شوند.
همچنین CDC بیان کرد: امید به زندگی در سطح بالا نزدیک به 80 سال است که میزان ماموگرافی و واکسیناسیون در بین افراد مسن بیش از 20 سال است و مراقبت های پزشکی به آنان کمک می کند تا زندگی طولانی تری داشته باشند.
این گزارش می افزاید: اکثر آمریکای های آفریقایی تبار در این گروه قرار نمی گیرند و مردان نیز نسبت به زنان امید به زندگی کمتری دارند.
گفتنی ست: این یافته نشان نمی دهد که افراد مسن آمریکایی هنوز فعالیت های ذهنی خود را متناسب به سن خویش دارند یا خیر؟