خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
تغذیه صحیح، ورزش و شرکت در کانون های فعالیت فکری نظیر NGO ها و اتاق فکر جهت سالمندان نه تنها از روند مخرب و پیشرفت بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند بلکه در بهبود کیفیت زندگی در این جمعیت نیز بسیار موثر است.
دکترمصطفی داستانی متخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، با بیان مطلب فوق اظهار داشت: افراد سالمند ممکن است به دلیل اختلالات شناختی و عاطفی، دچار اشتباه و فراموشی در مصرف دارو شده و تظاهرات ناشی از عوارض دارویی را نیز اظهار نکنند.
وی ادامه داد: از این رو اختصاص وقت کافی و بلکه داشتن وسواس خانواده های افراد سالمند در انتخاب دارو و دوز مناسب آن به همراه پایش اثرات به وسیله آزمایش امری ضروری است، چرا که مصرف دوز بالای دارو و تعدد اقلام دارویی نه تنها باعث ایجاد مسمومیت در این افراد می شود بلکه ممکن است با مصرف داروی اشتباه عوارض حاد دیگری را موجب شود.
دکتر داستانی افزود: در نتیجه با توجه به عوارض غیرقابل پیش بینی و اکثرا مخفی داروها در این سن و خطرناک بودن بالقوه داروهای قلبی عروقی در صورت بروز مسمومیت با این داروها، توجه به عوامل پیشگیری کننده و یا تغییردهنده سیر بیماری و عوامل کاهنده نیاز به مصرف داروها به طور جدی مطرح می شود.
این متخصص در پایان با تاکید بر تغذیه صحیح و انجام ورزش در دوران سالمندی اظهار داشت: این عوامل در کنار حفظ بهداشت روانی افراد سالمند از طریق استقلال نسبی مادی و فراهم کردن شرایطی برای شرکت آنان در کانون های فعالیت فکری مانند شرکت در NGO ها و اتاق فکر نه تنها از روند مخرب و پیشرفت بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند و نیاز به مصرف دارو را کاهش می دهد بلکه در بهبود کیفیت زندگی در این جمعیت بسیار موثر است.