خبرگزاری دانشجویان ایران - اراک
براساس دو مطالعه انجام شده توسط دانشمندان آمریکایی، سطوح بالای خونی امگا 3اسید های چرب اشباع نشده موجود در روغن ماهی ممکن است به حفظ قابلیت تفکر در سالمندان کمک کند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، این نتایج خصوصا درمیان افرادی با فشار خون بالا و یا کلسترول بالا بیشتر صحت پیدا می کند.
با توجه به شواهد به دست آمده می توان گفت رژیم هایی که شامل امگا 3 هستند خصوصا EPA وDHA شخص را در برابر بیماری های آلزایمر و اختلال مشاعر حفظ می کند. با وجود این در مورد تاثیر مصرف EPA وDHA بر قابلیت تفکر و یا عملکرد شناختی بررسی های دقیق کمی صورت گرفته است.
در این تحقیق، بر روی 210 مرد سالم بین 79 تا 89 ساله در سال 1990 بررسی هایی صورت گرفت. عملکرد شناختی این افراد در سالهای 1990 و 1995 مورد ارزیابی قرار گرفت.
افرادی که از ماهی دررژیم غذایی خود استفاده می کردند، کاهش کمتری در عملکرد شناختی خود داشتند.
این پژوهشگران می گویند که مصرف ماهی و DHA +EPA چندان مرتبط با تحلیل و آسیب دیدگی قدرت شناخت نمی باشد .
این تیم تحقیقاتی، مصرف روزانه 400 میلی گرم EPA و DHA را که در ماهی، گوشت، تخم مرغ، تره فرنگی و محصولات نشاسته ای(غلات) یافت می شود را توصیه می کند.
درمطالعات بعدی این تیم نشان داده شد: سطوح بالای خونی EPA و DHA در ارتباط با کاهش تحلیل و آسیب دیدگی در توانایی گفتاری می باشد.