پژوهشگران سنگاپوری دریافتهاند رژیم غذایی حاوی زردچوبه از مغز افراد مسن محافظت میکند.
در این مطالعه مصرف بیشتر زردچوبه در افراد مسن با عملکرد بهتری قوای ادراکی در آزمونهای استاندارد مرتبط شناخته شد.
پژوهشگران دریافتند curcuminکه در زردچوبه و ادویه کاری یافت میشود خواص آنتیاکسیدان و ضد التهابی دارد.
مصرف طولانی داروهای ضدالتهابی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهند اما روی معده، کبد و کلیه عوارض جانبی برجای میگذارند.
در مطالعات آزمایشگاهی نیز تاثیر مفید آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین ئی Eدر محافظت از یاختههای عصبی مشاهده شده است، اما جلوگیری از کاهش قوای ادراکی در افرادی که دچار زوال عقل هستند موفقیت زیادی نداشته است.
دکتر تز-پین نگ از دانشگاه ملی سنگاپور و همکارانش ۱۰۱۰فرد سالم آسیایی ۶۰تا ۹۳ساله را در سال ۲۰۰۳بررسی کردند.
از این افراد آزمون استاندارد حافظه MMSEگرفته شد.
بیشتر این افراد گاهی (هر شش ماه یک بار) زردچوبه مصرف میکردند. ۴۳ درصد اغلب (بین هر ماه تا هر روز) زردچوبه مصرف میکردند و ۱۶درصد اصلا زردچوبه نمیخوردند یا بندرت مصرف میکردند.
محققان پس از درنظر گرفتن عواملی که بر نتیجه آزمون تاثیر میگذارد دریافتند کسانی که گاهی یا اغلب زردچوبه مصرف میکنند در این آزمون نمرات بهتری کسب کردند.
حتی مصرف کم زردچوبه هم تاثیر مثبتی بر عملکرد ادراکی این افراد داشت.
این نخستین باری است که ارتباط مصرف زردچوبه با عملکرد ادراکی در یک مطالعه به اثبات میرسد.
زردچوبه در هند مصرف گستردهای دارد. میزان ابتلا به آلزایمر در سالمندان هندی یک چهارم همتایان آمریکایی آنهاست.
زردچوبه به خاطر اثربخشی و بیضرر بودن میتواند در پیشگیری از آلزایمر مفید باشد.
این یافتهها در شماره اول نوامبر مجله epidemilogyمنتشر شده است.
چرا ریز نوشتی