قزوین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی
عضوهیات علمی دانشگاهعلوم پزشکی قزوین گفت:بدن سالمندان بیش از جوانان به پروتئین نیازدارد چراکه در دوران سالمندی توده بافت استخوانی و عضلانی کاهش یافته و ازسوی دیگر دراین دوران جذب پروتئین کاهش مییابد.
"اعظم قربانی" روز یکشنبه بهمناسبت روز جهانی سالمند درگفت وگو باایرنا افزود:گوشتهای کمچرب، مرغ، تخممرغ، ماهی، فرآوردهای لبنی کمچرب یا بدون چربی از منابع کم کالری یا با کیفیت بالای پروتیین هستند که باید در دوران سالمندی از آنها استفاده شود.
این عضوهیات علمی بیدندانی،خرابی دندان و مشکل جویدن در سالمندان را از دیگر علتهای ایجاد سوءتغذیه در افراد برشمرد و افزود: بیشتر سالمندان بهعلت نداشتن دندان سبزیجات و میوهها را از برنامه غذایی خود حذف میکنند، بدین ترتیب انواع ویتامینها، املاح وفیبرهای غذایی موردنیاز بهبدن نمیرسد.
بهگفتهعضوهیات علمی دانشگاهعلوم پزشکی قزوین، کمبود ویتامینهاو فیبرهای غذایی بیماریهای مختلفی نظیر یبوست را برای سالمندان بوجود میآورد.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: نداشتن تحرک بدنی کافی و مصرف دارو نقش مهمی در ایجاد یبوست دارند ولی مصرف ناکافی آب و فیبرهای غذایی در بسیاری موارد از علتهای اصلی بروز یبوست دردوران سالمندی است، بنابراین سالمندان باید در طول روز ۱۳لیوان آب بخورند.
"قربانی" تناسب دریافت کالری، خوردن غذاهای کم چرب، کم نمک، پرکلسیم، پروتییندار، مصرف سبزی ومیوه، غذاهای حاوی ویتامینهای خوراکی و رعایت نظم غذایی را ازاصول تغذیه مناسب و پیشگیرنده از بیماریها درسالمندان برشمرد.
وی ادامهداد: سالمندان بهتر است کمتر از گوشتهای قرمز وبیشتراز حبوبات، ماهی و مرغ جهت تامین پروتیین استفاده کنند.
وی درپایان بهسالمندان توصیهکرد: از مصرف چای، قهوه قبل از خواب، افراط در مصرف غذاهای کنسروی، سسهای چرب، نمک جهت کاهش فشارخون، نوشابههای گاز دار و کافیئن جهت پیشگیری از پوکی استخوان و غذای چرب و سرخ شده، شیرینی، شکر، آب نبات، کیکهای خامهای و سبزیجات نفاخ نظیر کلم و گل کلم خودداری کنند.